SEISTRO

Λευκός οίνος με χρώμα γοητευτικό και μπουκέτο από εκρηκτικά αρώματα.Στόμα απόλυτα ισορροπημένο, ταυτόχρονα πλούσιο και δροσιστικό με χαρακτηριστική μακρά και επίμονη αρωματική επίγευση. Καταναλώνεται στους 10-12°C. Συνοδεύει φρούτα καθώς και πολλά ελαφριά εδέσματα της μεσογειακής κουζίνας.

Ποικιλιες

Θραψαθήρι

Χρωμα

Λευκό

Προελευση

Θραψανό Πεδιάδος

CORNELIA

Ένα κρασί- φόρος τιμής σε μια γυναίκα που αποτελεί έμπνευση για την οικογένεια Αγγελάκη εδώ και τρεις γενιές.
Η προγιαγιά της οινοποιού Αγγελάκης Ευαγγελίας , γεννήθηκε το 1908, στο Θραψανό Πεδιάδος. Παντρεύτηκε με τον Ιωάννη Αγγελάκη στις αρχές του 1930 και περίπου το 1937 τον έχασε και έμεινε μόνη με τον γιό της, Κωνσταντίνο Αγγελάκη, ο οποίος ήταν 3 ετών. Μια γυναίκα στην Κρήτη, την περίοδο του Β παγκοσμίου πολέμου, αγωνίστηκε και δούλεψε σκληρά να αποκτήσει περιουσία και να μεγαλώσει το μοναχογιό της.
Μετά από αγώνα, προσπάθεια και δουλειά κατάφερε να δημιουργήσει για το παιδί της μια βάση για το ξεκίνημα του,και να του αγοράσει το στάβλο με τον οποίο ο Κωνσταντίνος δούλεψε και αυτός με τη σειρά του σκληρά για να σταθεί στα πόδια του.
Το πρώτο κτίριο που αγόρασε η προγιαγιά, ο στάβλος, είναι και ο χώρος που στεγάζεται σήμερα το οινοποιείο της οικογένειας Αγγελάκη… Ετσι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ,είναι ένα ιδιαίτερο και εξαίρετο κρασί, το οποίο έχει το όνομα και τη φωτογραφία της…. Καταναλώνεται στους 16-18°C και συνοδεύει ευχάριστα κρέατα στη σχάρα, καθώς και ποικιλίες κίτρινων τυριών.

Ποικιλιες

syrah, λιάτικο, merlot

Χρωμα

Ερυθρό

Προελευση

Θραψανό Πεδιάδος

arodamos

Ερυθρός οίνος προερχόμενος από σταφύλια κρητικών ποικιλιών. ζωηρό κόκκινο χρώμα με αρώματα κερασιού, βύσσινου και φράουλας που συνδυάζονται αρμονικά με νότες καραμέλας βουτύρου.Στόμα με εξαιρετική γευστική ισορροπία και μακριά αρωματική επίγευση. Δοκιμάστε το με ζυμαρικά και ελαφριά πιάτα κρεατικών και ορεκτικά.σερβίρεται δροσερό στους 16°C.

Ποικιλιες

κοτσιφάλι, merlot

Χρωμα

Ερυθρό

Προελευση

Θραψανό Πεδιάδος

MATERIA ΕΡΥΘΡΟΣ

Οίνος με έντονο πορφυρό χρώμα και μπουκέτο από εκρηκτικά αρώματα κόκκινων φρούτων που ενισχύονται από τη παρουσία γλυκών μπαχαρικών. Στόμα απόλυτα ισορρπημένο, βελούδινο, με χαρακτηριστική μακριά αρωματική επίγευση.
Παλαιώνει στο βαρέλι για 6 μήνες.
Καταναλώνεται στους 16-18°C και συνοδεύει ευχάριστα κρέατα στη σχάρα, καθώς και ποικιλίες κίτρινων τυριών.

Ποικιλιες

merlot

Χρωμα

Ερυθρό

Προελευση

Θραψανό Πεδιάδος

MATERIA ΛΕΥΚΟΣ

Οίνος με χρώμα απαλό λευκοκίτρινο και μπουκέτο από εκρηκτικά αρώματα ανθέων σε φόντο λευκών φρούτων. Στόμα απόλυτα ισορροπημένο, ταυτόχρονα πλούσιο και δροσιστικό με χαρακτηριστική επίμονη αρωματική επίγευση. Καταναλώνεται στους 10-12°C και συνοδεύει φρούτα , καθώς και πολλά ελαφριά εδέσματα της μεσογειακής και κρητικής κουζίνας.

Ποικιλιες

Μοσχάτο Σπίνας - Sauvignon blanc

Χρωμα

Λευκό

Προελευση

Θραψανό Πεδιάδος

MATERIA ΡΟΖΕ

Οίνος λαμπερού ροζέ χρώματος, με αρώματα από βύσσινο και κεράσι με ελαφριά παρουσία φρέσκων και ξηρών καρπών που συνθέτουν μια ισορροπημένη μύτη. Στόμα με χαρακτηριστική δροσερή οξύτητα που αποκαλύπτει ακόμα περισσότερο την αυθεντική και φρουτώδη φύση του. Καταναλώνεται στους 10-12°C και συνοδεύει αρμονικά ζυμαρικά και καλοκαιρινά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.

Ποικιλιες

Syrah - Λιάτικο

Χρωμα

Ροζέ

Προελευση

Θραψανό Πεδιάδος

Τακιμι

Η Βεντέμα (απο την βενετσιάνικη λέξη vendemmis=συγκομιδή) ήτανε η εποχιακή μετακίνηση και παραμονή σε κάποιο μέρος της Κρήτης, των αγγειοπλαστών του Θραψανού, που άρχιζε γύρω στις 20 Μαΐου ενώ η επιστροφή τους φρόντιζαν να γίνει πρίν τις 14 του Σεπτέμβρη (μέρα γιορτής του Τίμιου Σταυρού πολιούχου του χωριού). Σκοπός της μετακίνησης αυτής ήταν η παραγωγή και πώληση αγγειοπλαστικών καθώς ο τουρισμός δεν είχε κάνει την εμφάνιση του ακόμα. Η μετακίνηση αυτή γινόταν απόλυτα οργανωμένα, κατα ομάδες ή όπως τα λέγανε "τακίμια" (απο την τούρκικη λέξη τακίμι=σπείρα). Το τακίμι ήταν εξαμελής ομάδα και το αποτελούσαν:
Ο "Mαστορας" με τους "Πουργούς" του δηλαδή τον Σοτομάστορα,
τον Τροχάρη που έκανε και τον καμινάρη,
το Ξυλά,
τον Χωματά και
τον Κουβαλητή.
Ζυμώνεται με τα στέμφυλα στο πιθάρι για 10 μέρες και μετά μένει συνολικά 12 μήνες.
Καταναλώνεται στους 10-12°C. Συνοδεύει φρούτα καθώς και πολλά ελαφριά εδέσματα της μεσογειακής κουζίνας.

Ποικιλιες

Βιδιανό

Χρωμα

Λευκό

Προελευση

Θραψανό Πεδιάδος

Takimi Ερυθρο

Στο Θραψανό οι περιπλανώμενες παρέες αγγειοπλαστών λεγόντουσαν Τακίμια. Το δικό μας Τακίμι παλαιώνεται 12 μήνες σε πήλινα δοχεία με φυσικό τρόπο και είναι 70% κοτσυφάλι και 30% merlot από την περιοχή του Θραψανού. Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και γεμάτο σώμα, μαλακές τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα και μακρά επίγευση.
Συνοδεύει κόκκινα κρέατα και τυριά ωρίμανσης.
Σερβίρεται στους 16°C. Καταναλώνεται μετά από μετάγγιση σε καράφα.

Ποικιλιες

Κοτσιφάλι

Χρωμα

Ερυθρό

Προελευση

Θραψανό Πεδιάδος

Τακιμι

To «τακιμι» λευκό, έχει έντονο κίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες , διακριτικά αρώματα ροδάκινου, πράσινου μήλου και αχλαδιού. Νότες γήινων αρωμάτων και μεταλλικότητα από τον πηλό.

Καταναλώνεται στους 10ο -12ο C και συνοδεύει αρμονικά ζυμαρικά και καλοκαιρινά Μεσογειακά πιάτα.

Ποικιλιες

Θραψαθήρι-Βιδιανό

Χρωμα

Λευκό

Προελευση

Θραψανό Πεδιάδος